Home

Publikace

Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství
Autor:   Diana Benšová a kol.

Bioinstitut o.p.s. ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro ekologické zemědělství vydává publikaci Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství. Zájemcům o faremní zpracování přispěje k lepší orientaci v relevantních právních předpisech, technologických požadavcích na skladování, vlastní výrobu a zpracování, balení a značení a samozřejmě informuje i o pravidlech certifikace a označování biovýrobků.
Publikace

První seznam doporučených odrůd pro ekologické zemědělství

V těchto dnech vychází historicky první seznam doporučených odrůd (SDO) ječmene jarního a pšenice jarní pro pěstování v režimu ekologického zemědělství (EZ) v České republice.
Hodnocení odrůd bylo provedeno na základě výsledků zkoušek realizovaných v letech 2015 až 2017 podle plodinových metodik Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ), do nichž byly doplněny znaky pro hodnocení odrůd v ekologickém režimu pěstování. Seznam je významným zdrojem informací pro ekologické zemědělce při výběru odrůd.

Termíny školení EZ

Publikace

Ročenka ekologického zemědělství za rok 2016

Vyšla ročenka ekologického zemědělství za rok 2016.
Publikace v tištěné verzi je k dispozici na Ministerstvu zemědělství ČR.
Seminář
Biosummit, který se měl konat ve dnech 30.-31. ledna 2017 v Praze byl bez náhrady zrušen.
| 1 | .. | 18 | | 20 | | 22 | .. | 29 |

© 2015 - Bioinstitut

Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny

Bioinstitut o.p.s., Ondřejova 13, 779 00 Olomouc
e-mail: info@bioinstitut.cz