Poslední letošní seminář proběhne ve SOŠ a SOU Labská, U Josefa 118, Pardubice. Seminářem o ekologickém zemědělství a biopotravinách aneb jak vzniká opravdové jídlo Vás provede Eva Čermáková (PRO-BIO LIGA) a Martina Opočenská (Bioinstitut, o.p.s.)
Na semináři se dozvíte v jak vzniká vaše jídlo a proč je dobré se o to zajímat. Jaké jsou základní rozdíly mezi konvenčním a ekologickým hospodařením. Proč nakupovat suroviny a potraviny v bio kvalitě, a kde je koupit. Co všechno zahrnuje skutečná cena potravin a jak biopotraviny poznat. Ukážeme si značení biopotravin a na co si dát při nákupu pozor.
Navštivte s námi rodinnou ekologickou farmu v Horní Branné, kde se dozvíte, co obnáší přirozený chov masného skotu a jak funguje farma zabývající se agroturistikou.
Zveme Vás na mezinárodní on-line workshop, který se koná 18.-19. 11. 2020 v rámci projektu Best4Soil. Přednášky budou v angličtině a němčině, každá bude opatřena titulky v českém jazyce. Pro zájemce je nutná registrace, postup pro registraci ZDE