Bio v regionu Karlovarského kraje

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Karlovarském kraji můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se ve středu 11. dubna 2018 od 10:00 hod na Hotelové škole v Mariánských Lázních (Komenského 449/2). Hlavním tématem bude chov skotu v ekologickém zemědělství a produkce biohovězího. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.
V úvodu semináře představí Milan Berka (KEZ o.p.s.) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak poznat kvalitu hovězího masa odhalí profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Svůj příběh o podnikání v ekologickém zemědělství přijde představit také zástupce ekofarem z regionu, které jsou zaměřené zejména na chov masného skotu a produkci biohovězího Václav Knedlík (Statek Hlinky, s.r.o.). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce v Karlovarském kraji a s avízem na ekozemědělské akce v roce 2018.
Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z bio surovin, kterou připraví studenti hotelové školy pod vedením profesionálního kuchaře Hugo Hromase v rámci společného vaření, jež proběhne před seminářem.
Vstup zdarma. Registrace na seminář do 9. 4. na e-mail: andrea.hrabalova@ctpez.cz
Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR.
Kontakt na koordinátora projektu: Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Publikováno: 6.4.18