Bio v regionu Kraje Vysočina
Veřejnost se stále více zajímá o místní potraviny, o kvalitu jídla a také o způsoby, jakými jsou pěstovány plodiny a chována hospodářská zvířata, jejichž produkty následně konzumujeme. Roste zájem také o možnosti, jak podpořit lokální zemědělskou produkci. Mnohdy však chybí potřebné informace. Právě z tohoto důvodu vznikl projekt BIO v regionu, jehož cílem je zvýšit informovanost spotřebitelů o biopotravinách, jejich zpracování a dostupnosti.
V úvodu semináře představí Klára Vrchotová (ABCERT AG) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak se vaří z biopotravin a jak na kvalitní suroviny odhalí profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Své příběhy o podnikání v ekologickém zemědělství přijdou představit také zástupci farem z regionu, které jsou zaměřené na ekologický chov masného skotu či prasat, realizují zpracování a prodej masa, příp. masných výrobků v biokvalitě: Věra Řezníčková (Bezděkovský mlýn) a Jiří Pykal (Biofarma Sasov). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce v Kraji Vysočina.
Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z biopotravin, kterou připraví studenti školy pod vedením profesionálního kuchaře Huga Hromase.
Vstup zdarma. Registrace na seminář do 2. 11. na e-mail: andrea.hrabalova@ctpez.cz
Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. Nad akcí převzal záštitu radní Kraje Vysočina pro oblast lesního a vodního hospodářství, zemědělství a životního prostředí Martin Hyský.
Kontakt na koordinátora projektu: Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Publikováno: 22.10.18