www.bioinstitut.cz › Bio v regionu Plzeňského kraje

Bio v regionu Plzeňského kraje

foto

Zjistit víc o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Plzeňském kraji můžete na semináři, který pořádá Bioinstitut, o.p.s. Uskuteční se ve středu 16. října od 11:00 na Hotelové škole v Plzni, U Borského parku 3.

Hotelová škola spolupracuje s řadou hotelů a restaurací v regionu, ve kterých se koná odborný výcvik, učební praxe a odborná praxe. Hlavním tématem bude maso a mléko v ekologickém zemědělství a jejich zpracování. Seminář je určen především pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.

V úvodu semináře představí Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) rozsah a dostupnost bioprodukce v Plzeňském kraji i s avízem na ekozemědělské akce v roce 2019. Pravidla kontroly ekologické produkce, certifikace a značení bioprodukce vysvětlí Jan Dehner z kontrolní organizace, která provádí kontrolu ekologického zemědělství (KEZ o.p.s.). Jak se vaří z biopotravin a jaké výhody přináší spolupráce s lokálními dodavateli, přiblíží Martin Havlík (HŠ Plzeň). O ekologickém hospodaření, podstatě biochovu hovězího dobytka na maso i mléko, včetně zpracování produkce na farmě si budou se studenty povídat farmáři z regionu. Pavel Moulis (Ekofarma Moulisových) a Olga Lukšová (Farma U řeky).

Pro účastníky semináře bude připravena ochutnávka pokrmů z bio surovin, kterou připraví studenti hotelové školy pod vedením Martina Havlíka. který je členem Asociace kuchařů a cukrářů ČR a držitelem stříbrné i zlaté medaile M.D. Rettigové za přínosy pro gastronomii a to v rámci společného vaření před seminářem.

Příloha:  Pozvánka včetně programu [2.1 MB, pdf]

Publikováno:  11.10.19

© 2015 - Bioinstitut

Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny

Bioinstitut o.p.s., Ondřejova 13, 779 00 Olomouc
e-mail: info@bioinstitut.cz