Bio v regionu Středočeského kraje
Poznejte regionální výrobce bio potravin ve Středočeském kraji, zjistěte více o možnostech odbytu biopotravin a spolupráce v zajímavých projektech v regionu. Na semináři 7.6.2016 v Poděbradech vám představíme ekofarmy, výrobce a faremní zpracovatele ve Středočeském kraji a nabídneme ochutnávku jejich produktů.
Dozvíte se, čím a proč se liší ekologické zemědělství od konvenčního a jakým způsobem je zajištěna jeho kontrola; jak si zajistit pravidelné dodávky čerstvých potravin přímo od konkrétního sedláka nebo jak zavádět zdravé stravování ve školách.
Na semináři odprezentují své zkušenosti a možnosti spolupráce zástupci z Polabských mlékáren, společnosti Country Life s programem biopečiva, prvního biodynamického vinařství v ČR - Vinné sklepy Kutná Hora, rodinná faremní mlékárna Bio Vavřinec, Ekostatek Vlkaneč (faremní výroba ovocných a zeleninových konzervovaných biovýrobků) a Ekofarma Trněný Újezd, která se zabývá zpracováním masa.
Osobní zkušenosti s komunitou podporovaným zemědělstvím (KPZ), výhody odbytu bez zprostředkovatelů i úskalí, se kterými je při zakládání KPZ třeba počítat, na praktických příkladech ukáže spolek CooLAND. Projekt zdravého stravování ve školních jídelnách, možnosti, jak navazovat spolupráci s místními producenty i zkušenosti s odběrem lokálních potravin popíší zástupci projektu Skutečně zdravá škola. Milan Berka z kontrolní organizace KEZ o.p.s. vysvětlí systém kontroly a zkušenosti s podvody při výrobě a prodeji biopotravin.
Seminář bude zakončen ochutnávkou.
Na semináři odprezentují své zkušenosti a možnosti spolupráce zástupci z Polabských mlékáren, společnosti Country Life s programem biopečiva, prvního biodynamického vinařství v ČR - Vinné sklepy Kutná Hora, rodinná faremní mlékárna Bio Vavřinec, Ekostatek Vlkaneč (faremní výroba ovocných a zeleninových konzervovaných biovýrobků) a Ekofarma Trněný Újezd, která se zabývá zpracováním masa.
Osobní zkušenosti s komunitou podporovaným zemědělstvím (KPZ), výhody odbytu bez zprostředkovatelů i úskalí, se kterými je při zakládání KPZ třeba počítat, na praktických příkladech ukáže spolek CooLAND. Projekt zdravého stravování ve školních jídelnách, možnosti, jak navazovat spolupráci s místními producenty i zkušenosti s odběrem lokálních potravin popíší zástupci projektu Skutečně zdravá škola. Milan Berka z kontrolní organizace KEZ o.p.s. vysvětlí systém kontroly a zkušenosti s podvody při výrobě a prodeji biopotravin.
Seminář bude zakončen ochutnávkou.
Příloha:
Publikováno: 1.6.16