Bio v regionu Středočeského kraje
Poděbradská hotelová škola se dne 19. dubna 2017 opět po roce stane hostitelkou semináře zaměřeného na biopotraviny. Hlavním tématem bude chov skotu v ekologickém zemědělství a produkce biohovězího. Seminář začíná v 10:00 hodin v aule Hotelové školy a Vyšší odborné školy hotelnictví a turismu v Poděbradech (Komenského 156/III).
V úvodu semináře představí Ing. Milan Berka (KEZ o.p.s.) pravidla certifikace a značení biopotravin. Jak poznat kvalitu hovězího masa odhalí Markéta Kloudová (Steinhauser s.r.o.), na kterou naváže se svými zkušenostmi profesionální kuchař Hugo Hromas (NOMADIS catering). Své příběhy o podnikání v ekologickém zemědělství přijdou představit také zástupci ekofarem z regionu, které jsou zaměřené zejména na chov masného skotu a produkci biohovězího (Petr Kuncl, Radim Holovský a Josef Firman). Seminář uzavře Andrea Hrabalová (Bioinstitut, o.p.s.) prezentací o rozsahu a dostupnosti bioprodukce ve Středočeském kraji a specifikách trhu s biohovězím a Sylva Horáková (PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců) s avízem na ekozemědělské akce v roce 2017.
Nepůjde však pouze o teorii, či získávání kontaktů, ale také o praxi. Svá kulinářská tajemství studentům poodhalí profesionální kuchař Hugo Hromas. Aby účastníkům semináře nekručelo hlady v břiše, tak ještě před vlastním seminářem vybraní studenti hotelové školy pod vedením profesionálního kuchaře Huga Hromase uvaří pokrmy z biosurovin, které bude možno ochutnat v průběhu semináře.
Na seminář pak naváže kulatý stůl s diskuzí o možnostech lokálních farem zásobovat školní jídelny, který je organizován sdružením Skutečně zdravá škola a pozvánka na tuto akci je taktéž přílohou.
Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. V rámci projektu se letos uskuteční, stejně jako v loňském roce, tři semináře na vybraných středních školách ve třech krajích. Vybrány byly Středočeský, Zlínský a Jihomoravský kraj. Ačkoliv mají semináře podobnou strukturu, každý se věnuje detailněji vybrané komoditě, významné v rámci ekologického zemědělství, s cílem představit specifika při její produkci a zpracování v ekologickém režimu. Semináře jsou určeny primárně pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.
Kontakt na koordinátora projektu: Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Detailní program semináře najdete v přiložené pozvánce.
Nepůjde však pouze o teorii, či získávání kontaktů, ale také o praxi. Svá kulinářská tajemství studentům poodhalí profesionální kuchař Hugo Hromas. Aby účastníkům semináře nekručelo hlady v břiše, tak ještě před vlastním seminářem vybraní studenti hotelové školy pod vedením profesionálního kuchaře Huga Hromase uvaří pokrmy z biosurovin, které bude možno ochutnat v průběhu semináře.
Na seminář pak naváže kulatý stůl s diskuzí o možnostech lokálních farem zásobovat školní jídelny, který je organizován sdružením Skutečně zdravá škola a pozvánka na tuto akci je taktéž přílohou.
Projekt BIO v regionu - Propagace regionální bioprodukce a spolupráce realizuje Bioinstitut, o.p.s. za finanční podpory Ministerstva zemědělství ČR. V rámci projektu se letos uskuteční, stejně jako v loňském roce, tři semináře na vybraných středních školách ve třech krajích. Vybrány byly Středočeský, Zlínský a Jihomoravský kraj. Ačkoliv mají semináře podobnou strukturu, každý se věnuje detailněji vybrané komoditě, významné v rámci ekologického zemědělství, s cílem představit specifika při její produkci a zpracování v ekologickém režimu. Semináře jsou určeny primárně pro žáky a učitele odborných škol, zúčastnit se však může i veřejnost.
Kontakt na koordinátora projektu: Andrea Hrabalová, andrea.hrabalova@ctpez.cz, tel.: 737 852 515
Detailní program semináře najdete v přiložené pozvánce.
Příloha:
Publikováno: 5.4.17