Home

Seminář

Bioinstitut srdečně zve všechny zájemce o téma hospodaření se zemědělskou půdou na předvánoční seminář, na kterém bude řeč o půdě, vodě a člověku v krajině.

Uskuteční se 1. 12. 2016, v ekologickém centru Sluňákov v Horce nad Moravou.

Akce

Zveme Vás na další ročník odborné konference, jejímž partnerem je také Bioinstitut, o.p.s. a která si klade za cíl přizvat hlavní zahraniční i domácí spíkry z oboru ekologie a prezentovat aktuální témata a zkušenosti s rozvojem ekologického zemědělství.

Seminář
Vydejte se s námi 2.11.2016 na ekologický statek Jana Hořáka v Janovicích u Rýmařova a vyzkoušejte, jak chutná guláš z masa masných plemen vykrmovaných na pastvě.
Akce

Bioinstitut přichází s nabídkou nových možností vzdělávání - na kanálu YouTube. Krátké dokumenty doplněné o české titulky jsou převážně převzaty ze švýcarského výzkumného ústavu pro ekologické zemědělství FiBL.

Seminář

Seminář o ekologickém zemědělství a biopotravinách v Olomouckém kraji se koná 4. 10. od 9:00 hod do cca 13 hod. v Olomouci, na Střední odborné škole obchodu a služeb (Štursova 14) a je určen pro všechny se zájmem o ekologické zemědělství. Vítáni jsou studenti, pedagogové, zástupci veřejné správy, zájemci o komunitní zemědělství i dodavatelé a prodejci potravin, stejně jako rodiče a provozovatele jídelen, které zajímá kvalita školního stravování.

Seminář
Poznejte regionální výrobce bio potravin ve Středočeském kraji, zjistěte více o možnostech odbytu biopotravin a spolupráce v zajímavých projektech v regionu. Na semináři 7.6.2016 v Poděbradech vám představíme ekofarmy, výrobce a faremní zpracovatele ve Středočeském kraji a nabídneme ochutnávku jejich produktů.
Seminář
Vydejte se s námi 25.5.2016 na nejvýše položenou mléčnou farmu v České republice. Hospodaří se tu srdcem, s úctou ke zvířatům i přírodě a každá ze stohlavého stáda krav tu slyší na své jméno.
Publikace

Pastevní výkrm skotu
Autor:   FiBL, Bioinstitut

Produkce kvalitního hovězího masa na základě objemného krmiva.

Odbytové možnosti pro hovězí biomaso z pastevního výkrmu jsou ve Švýcarsku dobré. Úspěšný je však jen takový chovatel, který ovládá management vedení stáda a pastvy, krmení a posouzení jatečné zralosti, a může tak nabízet maso žádané kvality za přijatelnou tržní cenu. Tato příručka k tomu poskytuje technické údaje a shrnuje znalosti zkušených praktiků.
« | 1 | .. | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | »

© 2015 - Bioinstitut

Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny

Bioinstitut o.p.s., Ondřejova 13, 779 00 Olomouc
e-mail: info@bioinstitut.cz