Home
Publikace
Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství Autor: Diana Benšová a kol.
Bioinstitut o.p.s. ve spolupráci s Českou technologickou platformou pro ekologické zemědělství vydává publikaci Faremní zpracování ovoce a zeleniny v ekologickém zemědělství. Zájemcům o faremní zpracování přispěje k lepší orientaci v relevantních právních předpisech, technologických požadavcích na skladování, vlastní výrobu a zpracování, balení a značení a samozřejmě informuje i o pravidlech certifikace a označování biovýrobků.
Publikace
První seznam doporučených odrůd pro ekologické zemědělství
V těchto dnech vychází historicky první seznam doporučených odrůd (SDO) ječmene jarního a pšenice jarní pro pěstování v režimu ekologického zemědělství (EZ) v České republice.
Hodnocení odrůd bylo provedeno na základě výsledků zkoušek realizovaných v letech 2015 až 2017 podle plodinových metodik Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ), do nichž byly doplněny znaky pro hodnocení odrůd v ekologickém režimu pěstování. Seznam je významným zdrojem informací pro ekologické zemědělce při výběru odrůd.
Hodnocení odrůd bylo provedeno na základě výsledků zkoušek realizovaných v letech 2015 až 2017 podle plodinových metodik Ústředního kontrolního a zkušebního ústavu zemědělského (ÚKZÚZ), do nichž byly doplněny znaky pro hodnocení odrůd v ekologickém režimu pěstování. Seznam je významným zdrojem informací pro ekologické zemědělce při výběru odrůd.
Termíny školení EZ
V tuto chvíli nejsou žádná aktuální školení. Můžete se seznámit s předběžným ročním plánem.
Předběžný plán školení 2025Publikace
Ročenka ekologického zemědělství za rok 2016
Vyšla ročenka ekologického zemědělství za rok 2016.
Publikace v tištěné verzi je k dispozici na Ministerstvu zemědělství ČR.
Publikace v tištěné verzi je k dispozici na Ministerstvu zemědělství ČR.
Seminář
Biosummit, který se měl konat ve dnech 30.-31. ledna 2017 v Praze byl bez náhrady zrušen.