Home

Publikace

Založení nízkokmenného ovocného sadu
Autor:   FiBL, přeložil Bioinstitut

Tržní produkce kvalitního ekologického ovoce je velmi náročná a kromě odborných znalostí vyžaduje optimální použití dostupných pomocných prostředků. Ekologické ovocnářství by navíc mělo být i vzorem v ekologickém přístupu ke krajině a půdě. Tato publikace mimo jiné ukazuje, jak lze pomocí přirozených biotopů využívat samoregulační schopnosti sadu a které pěstební systémy podporují dobrý zdravotní stav dřevin a usnadňují péči o sad.
Publikace

Údržba nízkokmenného ovocného sadu
Autor:   FiBL, přeložil Bioinstitut

Ovocné stromy rostoucí za dobrých podmínek jsou méně náchylné k chorobám a škůdcům a mají předpoklady k tomu, aby poskytovaly dobré výnosy kvalitního ovoce. Péče o ně zahrnuje vedle ochrany rostlin harmonický přísun živin, přiměřenou regulaci plevelů a zajištění vzdušnosti korun. Tato publikace přináší ve stručné a srozumitelné formě aktuální poznatky o kultivačních opatřeních při produkci ekologického ovoce a uvádí množství praktických rad k optimální organizaci práce. O ochraně rostlin pojednávají další dvě publikace.

Termíny školení EZ

Publikace

Ochrana jádrovin v ekologickém zemědělství
Autor:   FiBL, přeložil Bioinstitut

Odolné odrůdy a cílené provádění agrotechnických opatření jsou podmínkou dobrého zdravotního stavu rostlin. Toto základní pravidlo vypadá jednoduše, ale v ekologické pěstitelské praxi to není tak snadné. V této publikaci je přehledně a s ohledem na praktickou proveditelnost popsáno, jaké předpoklady a opatření jsou nutné k produkci zdravých biojablek a hrušek v nízkokmenném sadu.
Publikace

Ochrana peckovin v ekologickém zemědělství
Autor:   FiBL, přeložil Bioinstitut

Klíčem k úspěšné produkci peckovin v ekologickém zemědělství je regulace četných chorob a škůdců. Vedle preventivních opatření, mezi něž patří např. použití odolných odrůd a produkce pod ochranným krytem, je v současnosti k dispozici také mnoho metod přímé ochrany. Tato publikace představuje choroby i škůdce peckovin a ukazuje možnosti, jak se proti nim může ovocnář bránit.
« | 1 | .. | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | »

© 2015 - Bioinstitut

Institut pro ekologické zemědělství a udržitelný rozvoj krajiny

Bioinstitut o.p.s., Ondřejova 13, 779 00 Olomouc
e-mail: info@bioinstitut.cz