Home
Publikace
Ekologické zemědělství – základní principy a dobrá praxe Autor: FiBL, Bioinstitut
Bioinstitut ve spolupráci s ČTPEZ vydal překlad příručky FiBL, která vysvětluje základy ekologického zemědělství a ukazuje jejich aplikaci v praxi. Zemědělcům zajímajícím se o přechod na ekologický způsob hospodaření, ale i těm, kteří už ekologicky hospodaří, poslouží jako cenný zdroj informací.
Publikace
Seznam doporučených odrůd pro ekologické zemědělství 2023
Národní odrůdový úřad ÚKZÚZ ve spolupráci s PRO BIO Svazem ekologických zemědělců vydal Seznam doporučených odrůd (SDO) ječmene jarního, pšenice jarní a pšenice ozimé pro ekologické zemědělství (EZ), který prezentuje výsledky odrůdového zkoušení ve sklizňových letech 2019-2022.
Publikace
Malofaremní hospodaření - 2. aktualizované vydání Autor: Jan Moudrý st., Jan Moudrý ml., Tomáš Chovanec, Eliška Hudcová
Druhé vydání knihy Malofaremní hospodaření je aktualizovanou a rozšířenou verzí původní publikace vydané v roce 2019 Bioinstitutem, o.p.s. ve spolupráci s Asociací sociálního zemědělství, z.s. a Českou technologickou platformou pro ekologické zemědělství.
Článek
Plečkovací technika Schmotzer na YouTube
Nové video "Plečkovací technika Schmotzer“ pochází z hospodářství Josefa Jugovitse, jednoho z nejlepších ekologických zemědělců v Rakousku.
Akce
Seminář a vaření z biopotravin
Poslední seminář v rámci projektu BIO v regionu proběhne 8.11.2022 ve SOŠ a SOU Horšovský Týn.
Akce
Pozvánka na exkurzi BIO v regionu
Dne 19.10.2022 se můžete přijet podívat na Farmu U Františky v Boru u Tachova. Dozvíte se o chovu koz a zpracování kozího mléka a principy prodeje produktů farmy ze dvora.
Akce
Pozvánka na exkurzi BIO v regionu
Ekofarma Skřivánek Branná přivítá účastníky exkurze 19.10.2022 a seznámí účastníky s produkcí masa i mléka a s výhodami provozování agroturistiky na farmě.
Akce
Pozvánka na exkurzi BIO v regionu
Vydejte se s námi na Biofarmu Menšík v Kunčicích pod Ondřejníkem. Dozvíte se o historii a současnosti farmy a konkrétní informace o chovu dojnic a zpracování mléka.